Bericht versturen
Contacteer ons
LEO

Telefoonnummer : 13486085502

Hoe te om de juiste kabel te kiezen

March 23, 2022

1. Optische vezelclassificatie

De optische vezels kunnen in single-mode en multi-mode volgens de transmissiewijze worden verdeeld van licht in hen. De kerndiameter van de multi-mode vezel is 50 of 62,5 μm, en de buitendiameter van de bekleding is 125 μm, wat als 50/125 μm of 62.5/125 μm wordt aangeduid. De kerndiameter van de single-mode vezel is 9 μm, en de buitendiameter van de bekleding is 125μm, die als 9/125 μm wordt uitgedrukt.

De optische vezels werken bij korte golflengten van 850 NM, lange golflengten van 1.310 NM en 1.550 NM. Het optische vezelverlies is over het algemeen verminderd met de verhoging van golflengte, is 850 NM verlies over het algemeen 2.5dB/km, 1.31μm is het verlies over het algemeen 0,35 dB/km, is verlies 1,55 μm over het algemeen 0,20 dB/km, is dit het laagste verlies van optische vezel, neigt golflengte 1,65 μm boven het verlies te stijgen. wegens de absorptie van OHˉ (waterpiek), zijn er verliespieken in de waaiers van 900 ~ 1300 NM en 1340 NM ~ 1520 NM, die niet volledig konden worden gebruikt.

 

2, kiezen/multi-mode kabel uit

Single-mode vezel brengt slechts de belangrijkste wijze over, d.w.z., het licht wordt overgebracht slechts langs de as van de vezel, volledig vermijdend verspreiding en afval van lichte energie. Bovendien wordt single-mode laser met golflengte van 1310nm of 1550nm over het algemeen gebruikt, die aan de minimumverminderingsgolflengte van kwarts van 1550nm dicht is. De transmissieafstand wordt getoond in Lijst 3.

Multiwijzevezel -- de veelvoudige wijzen van licht kunnen gelijktijdig worden overgebracht. Multi-mode optische vezel brengt de belangrijkste wijze of het veelvoud over andere wijzen, en het licht zal constant langs de randmuur van de vezel nadenken, resulterend in heel wat verspreiding en afval van lichte energie. De verspreiding tussen de wijzen is groot, wat de frequentie van digitaal signaaltransmissie beperkt en ernstiger wordt met de verhoging van de afstand. Zie Lijst 1 en Lijst 2 voor de transmissieafstand.

In het hoge snelheidsnetwerk, in het systeem van 10Gb/S met 850nm VCSEL als lichtbron, OM3-kan de vezel 300m overbrengen, en OM4-de vezel kan 550m overbrengen. De transmissieafstand van honderden meters maakt tot OM3/OM4 die multimode vezel wijd in datacentra, locale area networken, high-performance computingscentra en storagee area networken wordt gebruikt. IEEE heeft parallelle oplossingen voor de netwerken gebruikende OM3/OM4 multimode vezel van 40Gb/s en 100Gb/s-voorgesteld.

Het parallelle systeem die OM3-vezel gebruiken kan 100m bij 40Gb/s overbrengen en kan het Parallelle systeem van 100Gb/s. met OM4-vezel 150m bij 40Gb/s en 100Gb/s. overbrengen. De verbindingslengte van 85%-datacentra zal geen 100m overschrijden, en bijna zal 100% geen 150M overschrijden.

Waarom kan niet multimode vezel van OM3/OM4 dezelfde verbindingslengten in steunen de systemen van 40Gb/s en 100Gb/s-die het in 10Gb/s-systemen doet? Dit is omdat de VCSEL-specificatie op de verbindingen van 40Gb/s en 100Gb/s-is ontspannen. om de systeemkosten te drukken, ontspande de norm van IEEE 802.3BA tegelijkertijd het de breedtevereiste van het laserspectrum, maar betaalde de prijs van het verminderen van de lengte van de systeemverbinding.

Daarom als u multi-mode wilt kiezen kabel van de volgende punten zou moeten worden overwogen:

A. in termen van de toekomstige ontwikkelingstendens, moet de horizontale het tariefbehoeften van het bedradingsnetwerk 1 Gb/s-bandbreedte aan Desktop, het backbonenetwerk van de de bouwbehoeften die aan 10 Gb/s-bandbreedte moeten worden bevorderd, en het backbonenetwerk van het park aan 10 bandbreedte van Gb/s worden bevorderd of 100Gb/s-. Momenteel, groeit de netwerktoepassing aan het tarief van ongeveer 50% per jaar. Men verwacht dat gigabit aan Desktop in de volgende 5 jaar zoals huidige gigabit voor Desktop zo gemeenschappelijk zal worden. Daarom is het noodzakelijk om bepaalde vooruitziendheid te hebben op de huidige systeem planning, zouden zes soorten bedrading in het horizontale deel moeten worden overwogen, en zou de tien gigabit multi-mode kabel in het belangrijkste deel moeten worden overwogen. Vooral nu kosten zes types van koperkabel plus 10 miljoen multi-mode kabel en de super vijf types van koperkabel plus 10 miljoen multi-mode kabel van ongeveer 10~20%-verschil, vanuit het perspectief van toepassing op lange termijn, zoals kosten zou moeten worden nagedacht gebruikend zes types van koperkabel plus 10 miljoen kabel.

B. Vanuit het perspectief van investering, waar 10G niet in minstens 10 jaar zal gebruikt worden, zal Wofeng OM1 (gewone multimode 62.5/125) worden geselecteerd; Omdat de optische kabel van OM3 goedkoop de lichtbronmateriaal van VCSEL en van 850nm gebruikt, worden de kosten van 10 gigabittransmissie zeer gedrukt.

 

3, Onze suggesties voor de selectie van single-mode kabel zijn als volgt:

A. Vanuit het perspectief van transmissie zijn de afstand, als u 10 gigabittransmissie in de toekomst wilt steunen, en de afstand ver zouden moeten het gebruik van single-mode kabel overwegen.

B. in termen van kosten, verstrekt de nul-water piekvezel 50% meer bandbreedte dan single-mode vezel, maar de kosten zijn gelijkaardig.

Conclusie: Single-mode of multi-mode?

Gebaseerd op de bovengenoemde analyse, geloven wij dat de gebruikers vanuit het perspectief van toepassing, transmissieafstand, toekomstgericht perspectief, kosten van de bovengenoemde factoren, de laagste prijs in de beste prestaties zouden moeten investeren!